GREENHOUSE
 
Ze zijn uiterst muzikaal, zeer ervaren, ze speelden allen in gerenommeerde bands, kennen een rijk muzikaal verleden maar zijn evenwel nog lang niet uitgespeeld en anno 2015 nog echte podiumtijgers. Tijd om deze nieuwe band voor te stellen.
 
De naam van de band werd bedacht door de veel te vroeg overleden drummer Ton van der Kleij, ooit succesvol met Earth & Fire en ondermeer in de jaren zestig lid van Levy Joe en Summer.
Zoals men weet gaf de band Levy  op 4 juli j.l. haar laatste concert. De vele fans hadden mooie jaren beleefd met deze Classicpopband en tot teleurstelling van velen besloten de bandleden (in onderling overleg)  er mee te stoppen. Drummer Joop Regoord ging evenwel niet bij de pakken neerzitten en aangezien John Karelse  (eveneeens ex- Levy Joe) al enige tijd rondliep met het idee om weer wat in de muziek te gaan doen was de keus snel gemaakt om met elkaar een nieuwe band te beginnen. Rob Wezepoel en Peter Jacobs werden eveneens benaderd en al gauw besloten ze om met elkaar te gaan repeteren. De bekende klik was er en om hun sound te completeren werd Peter Seilberger gevraagd om toe te treden als toetsenman.   Er werd al gauw een naam gevonden - GreenHouse - genoemd naar het bekende Voorburgse groene huisje waar tal van bekende Voorburgse bands samenkwamen om te repeteren,  en al eerder genoemd een naam bedacht door Ton van der Kleij. Het boek over de Voorburgse muziekscène 'Kan die herrie wat zachter? ' beschrijft in geuren en kleuren die prachtige tijd.  Ook vandaag de dag is deze ruimte nog steeds te huur als repetitieruimte voor bands.

 

Half 2018 verlieten Joop Regoord en Peter Jacobs de band en namen respectievelijk Fred van Starrenburg en Cees Donker hun plaatsen in.
 
Momenteel wordt er hard gerepeteerd én de band is zeer kritisch, het moet immers perfect gaan. Met minder nemen deze uitstekende muzikanten geen genoegen. Gezien de muzikale vaardigheden van de individuele leden, hun technisch kunnen en decennialange ervaring  kan het niet anders dan dat hun optredens staan als een huis, hierdoor hebben ze een grote trouwe schare van fans aan zich gebonden.
 
Vijf door en door ervaren muzikanten die wij graag aan u voorstellen: